Paprika’s gevuld met prei, tomaten en gehakt
3 april 2018
Gevulde zoete aardappel met yoghurt- citroen saus
25 april 2018

Recept van de week

Salade met makreel

Lekkere salade voor bij de lunch. Wil je er een maaltijdsalade van maken? Gebruik dan wat meer groenten, vis/kip en eventueel wat volkoren penne.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 75 gram rucola melange
  • 1 komkommer
  • 250 gram snacktomaatjes
  • 275 gram gerookte makreel
  • 30 gram pijnboompitten
  • dressing: 1 eetlepel yoghurt, 1/2 eetlepel mayonaise

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Was de sla, komkommer en snacktomaatjes.
  • Snijd de komkommer in blokjes en de snacktomaatjes door de helft.
  • Leg de sla op het bord en voeg de gesneden komkommer en snacktomaatjes hieraan toe.
  • Snijd of scheur de gerookte makreel in kleine stukjes en voeg toe aan de salade.
  • Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan.
  • Meng 1 eetlepel yoghurt en 1/2 eetlepel mayonaise voor de dressing. Maak de salade af met de dressing en de geroosterde pijnboompitten.