Tonijnsalade met een plakje notenbrood
14 april 2021
Broccoli, spinazie, prei soep
11 mei 2021

Recept van de week

Zalm, dille zeekraal salade

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 komkommer
  • 100 gram aardappels
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 30 gram zeekraal
  • Dille
  • Zwarte peper
  • Rode wijnazijn
  • 15 radijsjes

Bereidingstijd: 10 minuten (exclusief kook- en afkoeltijd aardappelen)

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen (eventueel al in schijfjes) in hapklare stukjes en kook ze 15-20 minuten. Laat ze daarna goed afkoelen.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes en de radijsjes doormidden. Verdeel deze over twee borden.
  • Snijd de avocado in stukjes en verdeel over de twee borden.
  • Verdeel de afgekoelde aardappelen over de borden.
  • Was de zeekraal grondig en verdeel deze, samen met de verse dille en de gerookte zalm, over de borden.
  • Maak de salade af met versgemalen zwarte peper en een scheutje rode wijnazijn.
  • Eet smakelijk!